Thursday, May 30, 2013

Rezervirajte hotel u Zagrebu i oduševite se najstarijom uličnom zabavom

Hoteli u Zagrebu i u lipnju će zahvaljujući zanimljivim sadržajima privući velik broj posjetitelja koji će rezervirati smještaj u Zagrebu. Već sada mnogi bilježe mnogobrojne upite i predbilježbe, a dolaskom ljeta očekuje se da će ih biti još i više. Mnogi turisti iz različitih krajeva svijeta žele upoznati jedan od najstarijih europskih gradova, a Zagreb im često bude usputna stanica na putu do prekrasnih obala hrvatskog Jadrana.

Kako bi ih što dulje zadržali u metropoli, Zagreb u najboljem svjetlu nastoji predstaviti svoje posebnosti, ljepote i dijelove grada koji se smatraju najljepšom očuvanom starogradskom europskom jezgrom.
Na tom tragu, prije 17 godina pokrenuta je ideja o predstavljanju ulica, trgova i najvažnijih zagrebačkih središta u jednom drugačijem ozračju – uz glazbu, ples, smijeh, zabavu i veselje. To je uspješno ostvareno 1997. godine kada se održao prvi ulični festival. Po uzoru na europske metropole, grad su preplavili plesači, trkači, žongleri, glumci, ulični zabavljači, izvođači te različiti umjetnici i dali do tada neviđeni izgled Zagrebu.


I danas magnet za publiku

Nazvan je festivalom Kraljeva ulice - Cest is d’ Best i odmah je oduševio publiku i postao jedno od najvažnijih i nezaobilaznih događanja u gradu. Vrlo brzo dobio je i ugledni međunarodni karakter pa mnogobrojnu publiku danas zabavlja velik broj inozemnih umjetnika i izvođača sa svih kontinenata.
Osmišljen je kao višednevna manifestacija koja na trgovima i ulicama u samom središtu grada omogućava mnoštvo sati plesa, veselja, razonode i zanimacije za sve generacije i uzraste, na koje prenose smijeh, energičnost, dobru volju i pozitivnu atmosferu. U uličnoj zabavi, koja je najstarija takva u Hrvatskoj, mogu sudjelovati svi, od najmanjih do najstarijih, umirovljenika, djece, odraslih, školaraca, studenata, sportaša, glazbenika, glumaca, plesača, turista, odnosno svatko tko se nađe u blizini za vrijeme održavanja festivala.
Dobar provod je osiguran, a ove će godine u bogatom programu tisuće Zagrepčana i njihovih gostiju moći uživati od 5. do 12. lipnja i to na ukupno šest pozornica na nekoliko gradskih lokacija – glavnom gradskom trgu bana Josipa Jelačića, na Cvjetnom trgu, u Bogovićevoj i Tkalčićevoj ulici, na Strossu te Zrinjevcu. Tamo će se odvijati glavni glazbeni sadržaji, ali i dramski, dječji, likovni i sportski programi.

Obogaćuje turističku ponudu

Pripremljena su različita natjecanja poput utrka beba, konobara, čistača s trokolicama i biciklima, mladi talentirani umjetnici će svojim uličnim radovima oduševiti poklonike moderne umjetnosti, fotografi će ovjekovječiti najzanimljivije trenutke, maskirani žongleri i glumci će na ulicama s improviziranim scenskim pozornicama zabaviti sve građane i slučajne prolaznike i sigurno im izmamiti iskrene osmijehe na licima.
Cest is d’ Best je prava atrakcija za turiste koji u vremenu tih urnebesno veselih, šarenih i  zabavnih dana održavanja festivala, rezerviraju svoj smještaj u Zagrebu. Imaju priliku upoznati Zagreb i njegove stanovnike, običaje i posebnosti u jednom potpuno drugačijem svjetlu. Susreću se s više od 50.000 posjetitelja, koliko ih bude tijekom dana. Svi se oni iznova vraćaju novim sadržajima koji su svake godine drugačiji, ali jednako zanimljivi.

Kao najstariji i najveći ulični festival, već 17 godina bez sumnje uvelike pridonosi turističkoj i kulturnoj ponudi Zagreba, donosi jedan novi šarm metropoli i na jedinstven način oživljava popularne gradske ulice i trgove.