Wednesday, June 26, 2013

Zagrebački hoteli goste će uputiti u kino pod zvijezdama

Hoteli u Zagrebu svojim gostima stoje na usluzi za bilo kakvu pomoć u snalaženju i obilasku zagrebačkih ulica. Koji god hotel u Zagrebu izabrali, turistima će osoblje hotela dati osnovne upute o javnom gradskom prijevozu, kako se njime koristiti, gdje se nalaze najbolje trgovine i važna mjesta za posjetiti, gdje kušati dobru tradicionalnu hrvatsku kuhinju, koje muzeje, institucije i znamenitosti razgledati, a mladima će preporučiti u koje klubove izaći i gdje se zabaviti.

Hoteli u Zagrebu dobro su upućeni u sva značajnija događanja u gradu. Na recepcijama često imaju promotivne brošure i letke namijenjene gostima, kojima, ovisno o njihovim željama i vremenu koje imaju na raspolaganju, često daju preporuku i savjet što se isplati pogledati i kako do tamo doći. Iako većina turista tijekom ljetnih mjeseci odmara na našoj obali i Jadranu, Zagreb je za one koji se na putu do mora zaustave u metropoli i rezerviraju smještaj u Zagrebu, pripremio bogat zabavni i kulturni sadržaj.

Ljeto na Strossu

Mirne gradske ulice i trgove u vrućim i sparnim večerima ispunjavaju različiti koncerti i druženja na otvorenom. Jedno takvo je ljeto na Strossu koje je priraslo srcu svim Zagrepčanima i njihovim gostima, i mlađe i starije dobi. Uz svakodnevne live nastupe bendova, svirača, glazbene ritmove jazza, evergreena, glazbu u rasponu od 50-ih do 80-ih godina, kazališne predstave, različite radionice, izložbe i priredbe, jedno od najromantičnijih šetališta u gradu podno kule Lotrščak pretvoreno je u mjesto odlične zabave, druženja, okupljanja i pozitivne atmosfere.

Nedaleko od Strossmayerovog setališta, tek nekoliko minuta hoda, predah od glazbe i plesa može se potražiti u kinu na otvorenom, idealnom za ljetne mjesece. Pod noćnim nebom zainteresirani mogu svakodnevno besplatno uživati u različitim filmskim projekcijama. Ove godine najljepša filmska pozornica u Zagrebu svoja vrata otvara 2. srpnja i za sve filmoljupce, domaće i strane goste, bit će otvorena do 2. rujna.

Prikazano više od 70 filmova

Ljetno kino Gradec koje je smješteno na Katarininom trgu na Gornjem gradu iza Gornjogradske gimnazije nedaleko od samog središta Zagreba, bilježi svoje treće izdanje. Dosadašnja dva bila su iznimno uspješna. Više od 70 filmskih naslova pogledalo je više od 30.000 posjetitelja i turista. Veliko kino platno, noćno nebo i filmovi raznih žanrova i autora, ugledne europske i svjetske produkcije privukli su mnogobrojnu publiku, a tako se očekuje i ovog ljeta. Posebno je zanimljivo što će se u sklopu ljetnog kina održati Zagreb Tourfilm Festival i Dokukino na kojima će biti prikazani najbolji turistički filmovi i dokumentarci sa Zagrebdoxa - međunarodnog festivala dokumentarnog filma. Bit će žanrova za sve ukuse, a zadovoljni mogu biti i najmlađi.

Kazalište za djecu

Za njih su od ponedjeljka do četvrtak pripremljene kazališne predstave zahvaljujući malom lutkarskom kazalištu LET. Zabavit će se uz živopisne predstave Wande Vilić i izvedbe poznatih klasičnih priča za djecu, od Pepeljuge, Trnoružice, Mace papučarice, Ježurke Ježića i slično. Uz kokice i piće, ljetna večer proći će u ugodnoj i zabavnoj atmosferi za sve uzraste. Dječje predstave počinju u 19.30, a filmske u 21 sat.
Zagrepčani, turisti koji rezerviraju smještaj u Zagrebu, ali i ostali posjetitelji, svi željni ležernog večernjeg opuštanja, dobrodošli su na Gradec. Kino dvorana na otvorenom može primiti 300 posjetitelja, ali često je taj broj i znatno veći jer se u projekcijama može uživati i na obližnoj travnatoj površini.