Friday, June 20, 2014

Screen on the Green: Zeleno audiovizualno osvježenje



Lipanj je jedan od najljepših mjeseci kada se u metropoli događaju razne manifestacije u kojima podjednako uživa lokalno stanovništvo ali i posjetitelji koji su rezervirali povoljan smještaj u Zagrebu.
Među istaknutijim manifestacijama svakako je i najpoznatije open air kino u gradu Zagrebu, popularni Screen on the Green koji se održava na tri "zelene" lokacije u Zagrebu – Trg dr. Franje Tuđmana, Park Maksimir i Jarun u razdoblju od 30. svibnja do 15. lipnja.
Filmski program počinje u sumrak, oko 21:00h, a kao uvertira filmskim projekcijama održat će se nastupi zagrebačkih bendova s početkom u 19:30 sati. Projekcije se održavaju petkom, subotom i nedjeljom, dakle tijekom tri vikenda.

Kino pod zvijezdama


Inovativan projekt koji je po prvi puta u Zagrebu uspješno spojio domaću i svjetsku kinematografiju s atraktivnim "zelenim" lokacijama u gradu. Filmske projekcije se održavaju na travnatim površinama najpopularnijih gradskih parkova što predstavlja izniman doživljaj za brojne posjetitelje. Stavljajući naglasak na svoj audiovizualni program, Screen on the Green predstavlja pravo osvježenje u kulturno - zabavnoj ponudi grada.

Osnovna ideja ove manifestacije je pružiti posjetiteljima jedinstven doživljaj kina pod zvijezdama, a s obzirom da se ulaznice za filmske projekcije ne naplaćuju, svi posjetitelji će potpuno besplatno moći uživati u glazbeno – filmskom programu.

Bogat filmski program


U parku Maksimir sve posjetitelje dočekat će dugometražni animirani filmovi, dok će na Trgu dr. Franje Tuđmana i Jarunu biti prikazani igrani filmovi. I ove godine prikazuju se tri filma po izboru publike, a program će dodatno obogatiti i kratkometražni igrani filmovi domaće produkcije.

Od istaknutijih naslova tu su filmovi "Charlijev svijet" - smiješan, dirljiv, bezvremenski film snimljen prema bestseler romanu Stephena Chboskyja; odlični animirani filmovi "Battle for Terra", "Free birds" te "Minuscule: Valley of lost ants" , film "Stand Up Guys" s odličnom glumačkom postavom; Oscarom nagrađen film "Silver Linings Playbook", uzbudljivi triler "Now you see me", hvaljeni dokumentarac "Searching for Sugar Man" te vrhunski psihološki triler "Side Effects".

Svirka zagrebačkih bendova


Ovogodišnje, četvrto izdanje festivala, osim sjajnog filmskog programa donosi i odličan glazbeni program kojem doprinose nastupi zagrebačkih bendova, pa ćemo tako potpuno besplatno imati prilike poslušati Dharma Band, Dalawa stories band, One dread band te K.I.P. Band.

Jedna od istaknutijih atrakcija svakako je i airscreen filmsko platno koje funkcionira na principu punjenja zrakom što mu omogućuje veliku prilagodbu svim podlogama koje susrećemo na otvorenim prostorima. Čvrstoća i stabilnost ovog filmskog platna garantiraju najveću moguću kvalitetu svake video projekcije.

Svakako rezervirajte smještaj u Zagrebu jer nastupi zagrebačkih bendova, antologijski kratkometražni filmovi Zagreb filma te vrhunski animirani i igrani filmovi svjetske kinematografije garantiraju dobar provod i večeri koje ćete pamtiti!