Wednesday, September 4, 2013

Rezervirajte hotel u Zagrebu u rujnu jer vas čeka odličan provod s najmilijima

Ako se odlučite na dolazak u Zagreb, pronađete neki hotel u Zagrebu i rezervirate smještaj u Zagrebu, rujan će biti odličan izbor. Jesen se dočekuje 'sa stilom' i pregrštom bogatih događanja koji će zabaviti sve uzraste i generacije. Ljubitelji osebujnog francuskog glazbenika španjolskog podrijetla Manu Chaoa 12. rujna na Zagrebačkom velesajmu uživat će u sjajnoj kombinaciji ritmova jamajčanskog reggaea, alternativnog popa i rocka, hip-hopa, flamenca i punka.

Oni koje vesele pravi festivalske provodi, za njih će prvi izbor biti Bundekfest i Rujanfest. Radi se o popularnim zagrebačkim višednevnim festivalima koji svake godine okupljaju na stotine posjetitelja. Glavni su sinonimi za pravu pučku zabavu među Zagrepčanima, uz koju tradicionalno idu i čaša osvježavajućeg piva, svježe pečeni roštilj i raznovrsni zvukovi pretežito domaćih izvođača zabavne glazbe. No, što je najvažnije, imaju zanimljive sadržaje i za najmlađe, pa cijela obitelj može biti na okupu. Pronaći će se za svakoga ponešto. 


Posjetite najzagrebačkiji festival

Djeca će na svoje doći od 6. do 14. rujna na popularnom zagrebačkom jezeru Bundeku. Festival bilježi svoje drugo izdanje, a obzirom da je bogat kulturno-umjetničkim stvaralaštvom Zagreba, ne čudi što slovi kao 'najzagrebačkiji festival'. Prema najavama, ove će godine poseban naglasak biti na obrazovnom, kreativnom i glazbenom programu. Za ples i podizanje atmosfere će biti zadužene poznate pjevačke zvijezde poput Colonije, Massima, Zlatka Pejakovića, Sandija Cenova, Kemala Montena, grupa Baruni i Teške industrije, klape Cambi...

Nešto mlađe generacije moći će se zabaviti ispaljivanjem raketa s padobranom, izrađivanjem zmajeva, jedrenjem na dasci, vožnjom automodela na daljinsko upravljanje i sličnim atrakcijama, ponešto i naučiti na Danima tehničke kulture i Zagreb Radio Festu, a svakodnevno ih očekuje i poseban festival mladih s dječjim kutkom.
U njemu vaši mališani mogu bezbrižno sudjelovati u interaktivnim igraonicama i različitim kreativnim radionicama, pogledati kazališne predstave, a njihov glazbeni ukus zadovoljit će nastupi dječjih plesnih skupina i zborova, među ostalima - Kikića, Klinaca s Ribnjaka, Genijalaca.

Oduševit će ih i kostimirani likovi, koji će u sklopu popularnog Zagrebačkog vremeplova, šetati uređenim šetnicama Bundeka i ispričati im pokoju zanimljivu priču ili legendu iz povijesti hrvatske metropole.

Najveća jesenska manifestacija

Ne stignete li do Bundeka, onda se od 13. do 22. rujna uputite do trgovačkog centra Westgate, pored kojeg će na 10 pozornica u 10 dana nastupiti više od 100 izvođača domaće i regionalne glazbene pop, rock i etno scene u sklopu 6. po redu Rujanfesta. U posebnoj pivskoj kući moći ćete kušati čak 85 vrsti piva, u Rakijarnici više od 30 vrsta rakija, a u Slavonskoj, Dalmatinskoj, Zagorskoj, Sarajevskoj, Kući dobre hrane i veselja i Makedonskoj kući, različite delicije i specijalitete brojnih kuhinja iz cijele Hrvatske.

Najmlađi neće propustiti posjetiti zabavni park s lunaparkom, električnim automobilima, vlakićima, vrtuljcima, simulatorima, trampolinima i igrama na sreću. Nasmijat će ih i nastupi uličnih žonglera, hodača na štulama, mađioničara, klaunova i kazališnih skupina. Program je bogat i raznolik i s pravom se ponosi titulom najveće regionalne gastro-zabavne manifestacije. Stoga nemojte previše razmišljati i povedite cijelu obitelj u nezaboravan provod po Zagrebu.