Tuesday, September 17, 2013

Hoteli u Zagrebu pripremaju se za pravi modni spektakl

Zagrepčanke, Zagrepčani i njihovi gosti koji sredinom listopada posjete hrvatsku metropolu i rezerviraju smještaj u Zagrebu, ne smiju propustiti uživo pogledati najpoznatije modno događanje u Zagrebu. Imena poput Ivice Klarića, Branke Donassy, Ivice Skoke, Martine Felje, Ane Marie Ricov, samo su neka u čijim će vrhunskim kreacijama moći uživati na jubilarnom, 15. izdanju Fashion.hr-a. Riječ je o pravom, eminentnom modnom sajmu u Hrvatskoj, koje iz godinu u godinu okuplja najznačajnije i najuglednije domaće, ali i regionalne dizajnere, kao i znatiželjnike te su u tom razdoblju hoteli u Zagrebu redovito popunjeni gotovo do posljednjeg mjesta.

U proteklih 14 sezona održavanja, ostvario je velik utjecaj na afirmaciju mnogobrojnih mladih umjetnika, kreativaca i istinskih zaljubljenika u dizajn i tekstil. Istodobno, svake godine predstavlja najznačajnije modne trendove sa svjetskih pista, ali je i poseban jer svaki od izlagača koji se predstavlja publici, u svoje kolekcije unosi svoj osebujan stil i prepoznatljivost.


Zanimljive kolekcije

Publika se iznova oduševljava unikatnim autorskim kolekcijama, redovito neobičnima, prožetima raznovrsnim modnim idejama i kombinacijama, koje ne mogu često vidjeti. Zbog toga se Fashion.hr smatra jedinstvenom i nezamjenjivom platformom za stvaranje novih modnih trendova, kako na domaćem, tako i na regionalnom tržištu.  

Zagreb će tako, i ove godine, od 16. do 19. listopada okupirati velik broj znatiželjnih posjetitelja, većih i manjih poznavatelja mode, istinskih ljubitelja modnih 'krpica' i onih koji će to tek postati. Mjesto održavanja poznatog tjedna mode je Zagrebački velesajam. Organizatori su najavili dvije impozantne piste na kojima će se u upečatljivim kreacijama, prošetati za tu posebnu prigodu, odabrani modeli.

U četiri dana trajanja, svoje nove vizije i ideje modne umjetnosti zagrebačkoj publici predstavit će na otvaranju Fashion.hr-a, cijenjena domaća dizajnerica Aleksandra Dojčinović s kolekcijom inspiriranom Opel Adamom. Svojim kombinacijama oduševit će i jednako poznati dvojac eNVy room, Marina Obradović, a nakon nekoliko sezona stanke, pred zagrebačku publiku vraća se i proslavljeni Robert Sever. Tu su još i Igor Galaš, Zoran Aragović, često zvana ekscentrična dizajnerica i akademska kiparica Ivana Popović te mnogi drugi.

Nesvakidašnja modna ponuda

Koji su novi trendovi za nadolazeću zimu te proljeće, kakve su boje i nijanse u trendu, koji su neizostavni odjevni predmeti koji će se nositi po uzoru na ostale europske metropole i autohtona sjedišta mode poput Pariza i Londona, saznat ćete na novom izdanju najpoznatijeg modnog događanja u Hrvatskoj. Tog će tjedna Zagreb doista, kako se u žargonu kaže, živjeti modu, a grad će preplaviti modni stilovi kakve zasigurno niste očekivali.

Najveći broj dizajnera do sada, najzanimljiviji program do sada i s najzahtjevnijom produkcijom od početka njegova održavanja, odlična su najava i najbolja pozivnica da sredinom listopada posjetite Zagrebački velesajam. Nećete požaliti jer bi vas moderni kompleti odjeće i obuće, koji će se moći i kupiti po posebnoj ponudi, mogli potaknuti da rasčistite svoj ormar, izbacite odjeću koju više ne nosite i osvježite ga s nekoliko novih, dugo priželjkivanih komada odjeće.

Bilo u različitim kreacijama hrvatskih dizajnera ili novih, tek nadolazećih lica na modnoj sceni, predstavnika novog dizajnerskog vala, svatko će pronaći svoj stil i jednostavno zablistati na zagrebačkim ulicama.