Monday, November 17, 2014

U prosincu vas u Zagrebu očekuje prava ledena čarolija



Sjećate li se omiljenih bajki i priča iz djetinjstva? Lijepe Pepeljuge, Snjeguljice, Trnoružice, Crvenkapice, Bambija, Male sirene, šegrta Hlapića ili Uspavane ljepotice koje ste radoznalo čitali prije spavanja? Danas su mnoge klasične priče i bajke doživjele svoju ekranizaciju pa u njima možemo uživati na malim ekranima, a kako vam se sviđa ideja da omiljene junake i likove vidite u malo drugačijem izdanju, primjerice, na ledu?

Ovoga prosinca to će biti moguće u Zagrebu i u najvećoj hrvatskoj dvorani – zagrebačkoj Areni. Tamo se od četvrtog do sedmog prosinca priređuje Festival ledene čarolije. Disneyevi junaci oduševit će sve odrasle i mališane svojim majstorijama na ledu, a pripremaju prekrasnu filmsku pustolovinu zbog koje vrijedi doći u Zagreb i osigurati smještaj u Zagrebu.


Upoznajte 'Snježno kraljevstvo'



A priča ide ovako… Moćna snježna kraljica Elsa svojim je ledenim moćima vječnom zimom začarala kraljevstvo Arendelle, a njezina sestra Anna čini sve kako bi prekinula čaroliju. U tome joj pomažu planinski čovjek Kristoff i njegov vjerni sob Sven, koji kreću u avanturu na hladne Sjeverne Planine. Susreću se s mitskim životinjama i mnoštvom neočekivanih obrata i zapleta, a da ne nedostaje dobre zabave i akcije, brine urnebesni snjegović Olaf. On neprestano mašta o suncu i ljetu i ne skida vam osmijeh s lica.
To je samo mali dio uzbudljivog scenarija koji vas očekuje na zagrebačkom ledu. Da se doista radi o pravoj filmskoj animiranoj poslastici, svjedoči najprestižnije američko filmsko priznanje – legendarni zlatni kipić Oscar, kojim je Snježno kraljevstvo ove godine nagrađeno.
Radi se o najpopularnijem animiranom filmu Walta Disneyja svih vremena i ovo je jedinstvena prilika da ga vidite u Zagrebu, ali ne na filmu, već ledu. Glavne junakinje, Anna i Elsa, Miki i Mini Maus te princeza Ariel, Zlatokosa i Bella, odvest će vas u začarani svijet zemlje čuda i hrabro provesti kroz toplu obiteljsku priču, koja će otopiti i najzaleđenija srca te otjerati vječnu zimu iz cijelog kraljevstva.


Poslastica za cijelu obitelj



Priča je inspirirana zanimljivom bajkom slavnog danskog pisca čija su djela prevedena na više od 150 jezika i tiskana u milijunima primjeraka diljem svijeta i bila su nadahnuće za nebrojeno mnogo kazališnih djela, baletnih predstava, filmova. To je Hans Christian Andersen i njegovo jedno od najznačajnijih djela - 'Snježna kraljica'. Bajka je prvi put objavljena davne 1845. godine, ali još je i danas aktualna. Likovi se upuštaju u veliko putovanje odrastanja i na tom putu štošta nauče. 
Ova zagrebačka bajka je posebna ne samo jer se odvija na ledu, nego i jer je prožeta komičnim likovima, pjesmom i ljubavnom pričom, koja će i vas natjerati na pjevanje i ples. Savršeno su spojeni elementi komedije i animiranog mjuzikla. Njezina glavna poruka je otkrivanje pravog značenja ljubavi i prijateljstva, a jesu li ga karakterno različite sestre Elsa i Anna uspjele pronaći, saznat ćete na ovoj pravoj kraljevskoj reviji i spektakularnoj klizačkoj predstavi.


Bajke nisu samo za djecu



Bajka nikada nije bila ljepše ispričana, a vi se uz Snježno kraljevstvo i njegovu čarobnu avanturu potiho malo vratite u djetinjstvo. Kaže jedna uzrečica, svi smo mi djeca, bili veliki ili mali, a imajte na umu kako bajke nisu namijenjene samo djeci. One i odraslima daju odgovore na mnoga životna pitanja.