Monday, September 29, 2014

U Zagreb krajem rujna stižu najbolje pjesme s Broadwaya

26 prodanih albuma diljem svijeta, 50 broj jedan hitova, 160 zlatnih i platinastih nagrada, album na kojem gostuju planetarno popularne zvijezde poput Barbre Streisand, Nicole Scherzinger, Kristin Chenoweth, Michaela Balla i Heather Headley, a inspiriran je predstavama s najpoznatije kazališne pozornice na svijetu, čuvenog Broadwaya, među kojima se izdvajaju 'Phantom of the Opera', 'Carousel', ' Priča sa zapadne strane', 'Mačke', 'Jadnici'... Sve se veže uz jedno slavno glazbeno ime – 'Il Divo'.
Ovaj ugledni pop-klasični operni kvartet, sačinjen od multinacionalnih članova iz Amerike, Španjolske, Švicarske i Francuske, okupljenih pod talijansko ime, svoj će glazbeni spektakl krajem rujna ponovno donijeti u Zagreb! I to po drugi put, a treći put ukupno u Hrvatskoj!
Zagreb su posljednji put posjetili u rujnu 2012. godine, a samo dvije godine kasnije, opet se sprema spektakl. Njihove vokalne izvedbe i impresivni operni aranžmani poznatih klasika poput 'Some Enchanted Evening', 'Bring Him Home' i 'Tonight', redovito ostavljaju bez daha.


Osvojili su milijune slušatelja


Za to su zaduženi Urs Bühler, Sebastien Izambard, David Miller i Carlos Marin, koji savršeno povezuju niti moderne opere, kazališta i koncerta. Sve u jednom, senzacionalno predstavljaju na svojim vrhunskim nastupima, zahvaljujući kojima su osvojili srca mnogih fanova diljem svijeta, a ovaj pred zagrebačkom publikom krajem rujna u Zagrebu, bit će poseban jer će se ukupni dojam pojačati gostovanjem slovačkog simfonijskog orkestra i specijalnom gošćom - veličanstvenom pjevačkom divom, Leom Salongom.
Zbog čega se ova svjetski poznata sopranistica i glumica, lijepog glasa i stasa, rodom s Filipina, naziva 'Disneyevom princezom'? Je li zaslužila nastupiti pred britanskom kraljicom Elizabetom II., bivšim američkim predsjednicima, Georgeom Bushom i Billom Clintonom? Je li zavrijedila status jedne od najprodavanijih filipinskih pjevačica svih vremena i zvijezde broadwayske scene, koja je karijeru počela već sa deset godina kada je snimila i prvi album? Jesu li brojne nagrade za mjuzikl i teatar u pravim rukama?

Turneja je započela u ožujku po SAD-u i Kanadi


Odgovore će dati najveća dvorana u Hrvatskoj, Arena Zagreb, 30. rujna. I vi se potrudite za tu prigodu doći u Zagreb. Rezervirajte smještaj u Zagrebu i nećete požaliti. Zagreb, Il Divo i njihovi gosti će vas oduševiti.
Rasprodana turneja, nazvana 'Il Divo – A Musical Affair: Najbolje pjesme s Broadwaya uživo', obara sve rekorde, a slavna četvorka, koja je nastala 2003. godine, sa idejnim začetnikom Simonom Cowellom, uspješnim je šestim studijskim albumom potvrdila da se na dojmljiv način mogu spojiti dvije umjetnosti – glazbena i kazališna.
Mjuzikle s Broadwaya izvode kao od šale, sa svojim posebnim pečatom, zavidnim glasovnim mogućnostima i emocionalnom izvedbom klasika i brojnih uspješnica koje obrađuju na engleskom, francuskom, talijanskom i španjolskom jeziku, savršeno kombinirajući različite glazbene stilove.

Četvorka iz snova


Cowell je dvije godine organizirao audicije i tragao za idealnom skupinom glazbenika i četvorkom koja bi mogla stvarati nove glazbene obrasce i izričaje, spajajući klasičnu i popularnu glazbu te dva različita glazbena svijeta – poznatu glazbu i operu. Pronašao ju je u trojici školovanih opernih pjevača i jednom izvođaču popularne glazbe – španjolskom baritonu Carlosu Marinu, tenorima Amerikancu Davidu Milleru i Švicarcu Ursu Bühleru i francuskom pop pjevaču Sebastienu Izambardu i nije pogriješio.
Ono što je uslijedilo, bilo je nevjerojatno. Već od prvog albuma pokorili su top ljestvice i zabilježili planetarni uspjeh. Postali su prva grupa koja je nakon 25 godina ponovila uspjeh 'Led Zeppelina' objavivši album bez najavnog singla koji zasjeo na vodeće mjesto top lista, ušli su u Guinnessovu knjigu rekorda 2006. godine s najprodavanijim albumom.
Uveličali su i otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj iste godine. O njima su objavljene dvije biografije. Iza sebe imaju četiri rekordne svjetske turneje, nastupali su sa brojnim renomiranim umjetnicima svjetske glazbene pozornice, a što je najvažnije, osebujna interpretacija vinula ih je među glazbene besmrtnike…
Zagreb će 30. rujna zbilja imati veliku čast ugostiti ove talentirane glazbenike!