Monday, December 3, 2012

Rezervirajte smještaj u Zagrebu i posjetite najvažnija sportska događanja

Zagreb je u svijetu i među turistima poznat ne samo po zanimljivoj i raznolikoj ponudi kulturnih znamenitosti, bogatim spomenicima baštine i arhitekturom koji prepričavaju povijest hrvatske metropole, velikom broju muzeja, galerija i kazališta, trgova, kulturnih i zabavnih manifestacija,  prirodnom zelenilu parkova i šetnica, raznim mjestima za atraktivan noćni život, shopping, kvalitetnim smještajem za odmor, nego i zbog vrlo dobre ponude za sve ljubitelje sporta. Mnogi, samo i zbog toga, tijekom godine redovito rezerviraju svoj smještaj u Zagrebu i posjećuju teniske, skijaške, hokejaške, rukometne i košarkaške utakmice, klizačke, nogometne i ostale sportske spektakle.

I Zagreb ima svoje sportaše

Iako se Split može pohvaliti epitetima najsportskijeg grada u kojem je rođeno najviše poznatih i najuspješnijih hrvatskih sportaša, osnovano mnoštvo uspješnih klubova koji su tijekom godina bilježili značajne europske uspjehe i rezultate, Zagreb danas u tome nimalo ne zaostaje.

Najveći doprinos tome dali su veliki uspjesi skijaške obitelji Kostelić, atletičarke i olimpijske pobjednice u bacanju diska Sandre Perković, košarkaša Krešimira Ćosića, vaterpolista Dubravka Šimenca, uspjesi košarkaškog kluba Cibona, rukometnog kluba Zagreb, a na popularnost posljednjih godina utječe i ponovno vraćanje hokeja na ledu. Za to su zaslužni hokejaši Medveščaka, koji nastupaju u regionalnoj EBEL ligi i zahvaljujući odličnim rezultatima, postali su pravi brend Zagreba.

Zbog toga ne čudi što upravo zbog dobrog hokeja brojni turisti dolaze u hrvatsku metropolu te rezerviraju hotel u Zagrebu kako bi uživali u pravom spektaklu. Ledena bajka, kako je mnogi zovu, još je veća kada se utakmice igraju na otvorenom, kao što je to na Šalati ili u najvećoj hrvatskoj sportskoj dvorani, Areni na Laništu, koja je izgrađena za potrebe održavanja Svjetskog muškog prvenstva u rukometu 2009. godine.
Tamo se osim hokejaških, održavaju i košarkaške i rukometne utakmice u europskim natjecanjima, Ligi prvaka i Euroligi, utakmice malog nogometa te dvoranskog sporta, ali i događanja koja nisu sportska, poput koncerata, izložbi, sajmova, konvencija i kongresa.

Osigurajte smještaj u Zagrebu i pratite slalom na Sljemenu

Ipak, svakako najveća gužva u hrvatskoj metropoli kada je smještaj u Zagrebu poprilično teško pronaći je početak mjeseca siječnja kada se na popularnoj zagrebačkoj gori Sljemenu održava najveće i najvažnije godišnje sportsko događanje, slalomske utrke Svjetskog kupa za skijaše i skijašice. Utrke se voze u prvom tjednu siječnja, a u 2013. godini, djevojke će se za prestižni trofej Snježne kraljice boriti 4. siječnja, a skijaši dva dana kasnije, 6. siječnja.

Skijaški spektakl na Crvenom spustu redovito privlači brojne ljubitelje sporta, ali i one željne dobre zabave i provoda jer Zagreb tih dana obiluje brojnim popratnim sadržajima i manifestacijama, od vrlo atraktivnog i dobro posjećenog javnog izvlačenja startnih brojeva na glavnom zagrebačkom trgu, predstavljanja najpoznatijih skijaških zvijezda, koncertnih nastupa, bogatom gastronomskom ponudom na okolnim štandovima i slično. Dodatni zimski ugođaj u to vrijeme daje i šaroliko okićeno središte grada, zbog čega brojni turisti u siječnju često rezerviraju smještaj u Zagrebu. Osim toga, popunjenost smještajnih kapaciteta je vrlo dobra i u mjesecima koji slijede.

Teniski turniri i atletski mitinzi

Sportski zaljubljenici dolaze na svoje početkom veljače, kada se u drugoj zagrebačkoj sportskoj dvorani Domu sportova održava jednako popularan teniski turnir Zagreb Indoors. Radi se o jedinom hrvatskom dvoranskom ATP turniru, koji u Zagreb dovodi mnoštvo teniskih zvijezda. Pravi spektakl očekuje se također u veljači, kada će se u košarkaškoj dvorani Dražena Petrovića održati dvoranski atletski miting na kojem će nastupiti naša najpoznatija skakačica u vis, Blanka Vlašić.
Nešto kasnije, održavaju se manji teniski turniri, atletski miting Hanžek, plivačka natjecanja na Šalati, a tijekom tjedna se redovito mogu pogledati zanimljive košarkaške, rukometne, nogometne i odbojkaške utakmice.