Friday, April 10, 2015

Najbolju gastro priču u Zagrebu donosi Street Food Festival


Među brojnim gastro festivalima koje ovog proljeća morate posjetiti u Zagrebu izdvaja se najpopularnija ulična manifestacija hrane – Street Food Festival!

Za najukusnije obroke, poznate pod nazivom 'ready-to-eat' ili u prijevodu s engleskog 'spremni-za-jesti', koji se pripremaju i prodaju na ulici ili ostalim javnim mjestima, poput tržnica, trgova i sajmova, ove je godine rezerviran datum 25. i 26. travnja.

Lokacija teško da je mogla biti bolja, jedan od najmlađih i najljepših zagrebačkih trgova s prostranom pješačkom zonom – Europski trg, koji će kao i prethodni festivali hrane održani na Strossmayerovom šetalištu i u Varšavskoj ulici, okupiti veliki broj gastronoma i svih onih koji žele probati različita jela iz kuhinja diljem svijeta.

Dvije tone mesa i tona povrća


Jela su posebna jer se spremaju 'na brzinu' i 's nogu', ali sa zdravim namirnicama i ekološki proizvedenom hranom. Kada spomenemo riječ brza hrana, prve asocijacije su nam hamburgeri i prženi krumpirići, no Street Food Festival nastoji ponuditi zdravu verziju brze hrane.

Tako će ove godine svi ljubitelji dobre hrane, kulinarstva i gastronomije, pa i oni željni opuštene zabave i veselog druženja, moći kušati sočna marinirana krilca, vratinu, odreske, janjeći šiš dog i slične delikatese vrhunskih kuhara. To je samo mali dio bogatog jelovnika i gastronomskih delicija, za koje će se ukupno utrošiti dvije tone mesa, više od tonu povrća i pregršt raznovrsnih aroma i začina!

Kako ispeći sočan roštilj?


Namirnice će se koristiti za grill, odnosno roštilj, koji je i glavna tema ovogodišnjeg Street Food Festivala. Peći će se specijaliteti na roštilju i pripremati različite salate, a vi imate priliku naučiti sve tajne kulinarskih majstora - kako do idealne mekoće ispeći meso, kako ga optimalno marinirati i začiniti i pripremiti za slasno pečenje... Mnogo je detalja i trikova koje znaju samo iskusni grill majstori, a koje će vam ovdje, na ovom najpopularnijem uličnom festivalu hrane u Zagrebu i okolici, možda i otkriti, a vama kuhanje učiniti zabavnim!

Četvrto izdanje Street food festivala donosi i novosti pa će tako obožavatelji piva moći uživati u pop up pivnici s četiri vrste piva, a uz ukusnu hranu i primamljive mirise koji će se širiti Europskim trgom, savršeno će odgovarati čaša domaćeg hrvatskog vina. Proizvodi od kojih će se spremati obroci su ekološki uzgojeni i popularna jela s roštilja dobit će sasvim drugačiji okus.

Proljetni gastro događaj koji se ne propušta


Dobru hranu, spontanu zabavu i atmosferu, upotpunit će koncert koji je na rasporedu u subotu 26. travnja, a sve to odvijat će se pod zagrebačkim nebom. Otvoreni prostor Europskog trga u srcu Zagreba, odmah pokraj središnjeg Jelačićevog trga, dat će pravi ugođaj festivalu i pripremanju hrane doslovce na ulici.

Vješte ruke najboljih hrvatskih kuhara bit će zadužene da se oduševite nezaboravnim i neodoljivim mirisima i okusima zagrebačkih specijaliteta i delicija, a vi samo morate rezervirati smještaj u Zagrebu za taj vikend i od periodu od 12 do 19 sati, kada je Street Food Festival otvoren, prepustiti se uživanju u ovoj jedinstvenoj gastro priči.

Ovog proljeća Zagreb je prepun različitih gastro festivala, od Slatkih gušti na popularnom Zrinjevcu, do Italia Festa s talijanskim delicijama na Europskom trgu, a proljetni Street Food Festival odvest će vas na najbolje što vam Zagreb nudi. Vidimo se na najukusnijem zagrebačkom vikendu u godini!