Među
brojnim gastro festivalima koje ovog proljeća morate posjetiti u
Zagrebu izdvaja se najpopularnija ulična manifestacija hrane –
Street Food Festival!
Za
najukusnije obroke, poznate pod nazivom 'ready-to-eat' ili u
prijevodu s engleskog 'spremni-za-jesti', koji se pripremaju i
prodaju na ulici ili ostalim javnim mjestima, poput tržnica, trgova
i sajmova, ove je godine rezerviran datum 25. i 26. travnja.
Lokacija
teško da je mogla biti bolja, jedan od najmlađih i najljepših
zagrebačkih trgova s prostranom pješačkom zonom – Europski trg,
koji će kao i prethodni festivali hrane održani na Strossmayerovom
šetalištu i u Varšavskoj ulici, okupiti veliki broj gastronoma i
svih onih koji žele probati različita jela iz kuhinja diljem
svijeta.
Dvije tone mesa i tona povrća
Jela su
posebna jer se spremaju 'na brzinu' i 's nogu', ali sa zdravim
namirnicama i ekološki proizvedenom hranom. Kada spomenemo riječ
brza hrana, prve asocijacije su nam hamburgeri i prženi krumpirići,
no Street Food Festival nastoji ponuditi zdravu verziju brze hrane.
Tako će
ove godine svi ljubitelji dobre hrane, kulinarstva i gastronomije, pa
i oni željni opuštene zabave i veselog druženja, moći kušati
sočna marinirana krilca, vratinu, odreske, janjeći šiš dog i
slične delikatese vrhunskih kuhara. To je samo mali dio bogatog
jelovnika i gastronomskih delicija, za koje će se ukupno utrošiti
dvije tone mesa, više od tonu povrća i pregršt raznovrsnih aroma i
začina!
Kako ispeći sočan roštilj?
Namirnice
će se koristiti za grill, odnosno roštilj, koji je i glavna tema
ovogodišnjeg Street Food Festivala. Peći će se specijaliteti na
roštilju i pripremati različite salate, a vi imate priliku naučiti
sve tajne kulinarskih majstora - kako do idealne mekoće ispeći
meso, kako ga optimalno marinirati i začiniti i pripremiti za slasno
pečenje... Mnogo je detalja i trikova koje znaju samo iskusni grill
majstori, a koje će vam ovdje, na ovom najpopularnijem uličnom
festivalu hrane u Zagrebu i okolici, možda i otkriti, a vama kuhanje
učiniti zabavnim!
Četvrto
izdanje Street food festivala donosi i novosti pa će tako
obožavatelji piva moći uživati u pop up pivnici s četiri vrste
piva, a uz ukusnu hranu i primamljive mirise koji će se širiti
Europskim trgom, savršeno će odgovarati čaša domaćeg hrvatskog
vina. Proizvodi od kojih će se spremati obroci su ekološki uzgojeni
i popularna jela s roštilja dobit će sasvim drugačiji okus.
Proljetni gastro događaj koji se ne propušta
Dobru
hranu, spontanu zabavu i atmosferu, upotpunit će koncert koji je na
rasporedu u subotu 26. travnja, a sve to odvijat će se pod
zagrebačkim nebom. Otvoreni prostor Europskog trga u srcu Zagreba,
odmah pokraj središnjeg Jelačićevog trga, dat će pravi ugođaj
festivalu i pripremanju hrane doslovce na ulici.
Vješte
ruke najboljih hrvatskih kuhara bit će zadužene da se oduševite
nezaboravnim i neodoljivim mirisima i okusima zagrebačkih
specijaliteta i delicija, a vi samo morate rezervirati smještaj u Zagrebu za taj vikend i od periodu od 12 do 19 sati, kada je Street
Food Festival otvoren, prepustiti se uživanju u ovoj jedinstvenoj
gastro priči.
Ovog
proljeća Zagreb je prepun različitih gastro festivala, od Slatkih
gušti na popularnom Zrinjevcu, do Italia Festa s talijanskim
delicijama na Europskom trgu, a proljetni Street Food Festival odvest
će vas na najbolje što vam Zagreb nudi. Vidimo se na najukusnijem
zagrebačkom vikendu u godini!