Friday, April 24, 2015

U Zagrebu isprobajte rakiju od zlata i odlično se zabavite!



U zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici na broju 45 nalazi se jedno od najoriginalnijih mjesta za izlazak i druženje u gradu – popularni Rakhia bar!

I samo ime potvrđuje da je ovo pravi dom rakiji, ali ako i niste ljubitelj ovog popularnog pića, ovdje bi lako mogli postati. Nudi se više od sto vrsta rakije domaće proizvodnje iz obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Istre, Slavonije, Dalmacije, Gorskog kotara i okolice, različitih okusa. Pripremaju se i kokteli od rakija i likeri, a može se nazdraviti i čašom vina, vrućom čokoladom, kavom, sokom i ostalim pićima po želji. Svi će pronaći nešto po svom ukusu, a ono što je najvažnije, osjećat će se kao kod kuće…

Kreativan interijer i ambijent koji će vas oduševiti


Već na ulasku će vam biti jasno da ovo nije običan kafić, nego jedan od najveselijih dnevnih boravaka u kojem ste ikada bili! Volite ugodan osjećaj doma i opuštenu atmosferu? Ovo je mjesto idealno za vas, bez obzira odlučite li se za prostranu osunčanu terasu koja podsjeća na kućno dvorište i koja će vas rustikalnom elegancijom vratiti u prošla vremena ili posebno uređeni unutarnji prostor od stotinjak kvadratnih metara.

Rakhia bar se izdvaja kao jedinstveni lokal u Zagrebu zbog mnoštva zanimljivih i kreativnih detalja, od neobičnih stolica i stolova, romantičnih svjetiljki, lampiona i svijećnjaka, teglica s cvijećem, starinskih ormarića, do zanimljivih motiva i tapeta na zidovima, šarenih dekoracija, pa čak i sanitarija u kojima će vas do suza nasmijati različite osobne poruke i uspomene gostiju…

Usudite li se popiti rakiju od feferona ili tartufa?


Svaki detalj je poseban i savršeno se uklapa u maštovitu priču ugodnog dnevnog boravka za višesatna druženja. Gdje god se okrenuli, nešto će vas zaintrigirati - ljuljačka na kojoj možete sjediti i uživati u svom piću, šank s reljefom u obliku praščića s krilima, mjesta koja su označena za ljubljenje i slično.

Iz Rakhia bara su poručili kako su prostor željeli urediti po svom guštu kako bi se svi osjećali ugodno, a jesu li u tome uspjeli, provjerite u jednom od omiljenih i najposjećenijih zagrebačkih okupljališta.

Kada se smjestite u odabrani hotel u Zagrebu, prošećite do Rakhia bara i opustite se uz čašicu različitih vrsta i okusa rakije koja je poznata kao nacionalno piće ovih prostora. Povijesno seže u 14. i 15. stoljeće, s korijenima u Indoneziji, Maleziji i ostalim dalekoistočnim zemljama, a dobivala se destilacijom zakuhalog soka ili vina posebnih vrsta palmi.

Šljivovica je najpoznatija rakija


U Hrvatskoj se rakija proizvodi od različitog fermentiranog voća, najčešće šljive, a za različite okuse dodaje se grožđe, marelice, jabuke, smokve, dunje, trava, med, višnje, borovnice, orasi, lješnjaci…
Raznovrsne su kombinacije ovog cijenjenog voćnog destilata, a više od sto njih, poput onih čuvenih s tartufima, feferonima, pa čak i listićima zlata, potražite u Rakhia baru! Ali, pripazite s konzumacijom.

Ovo žestoko piće sadrži od 40 do 60 posto alkohola, pa iako ima ljekovita svojstva i često se koristi kao lijek za ubode, otekline, probleme sa želucem i probavom, cirkulacijom, ne preporučuje se popiti više od nekoliko čašica. Živjeli!