Wednesday, October 31, 2012

Zagreb očekuje ljubitelje knjiga na Interliberu

U nizu manifestacija i ponuda koje Zagreb i hoteli nude svojim posjetiteljima i turistima već je godinama međunarodni sajam knjiga i učila – Interliber. U pet dana trajanja, ove godine od 13. do 18. studenog, ljubitelji knjiga, novina, časopisa, beletristike, stručne literature, umjetnosti, dječjih slikovnica, stripova, priručnika, turističkih vodiča, multimedije, audio, video i elektroničkog izdavaštva, dolaze na svoje jer osim bogate i vrlo raznolike ponude, željene naslove mogu kupiti po povoljnijim sajamskim cijenama.

Na Interliberu svatko može pronaći nešto za sebe, od najmanje do najstarije dobi, a zanimljiv je i turistima. Hoteli u Zagrebu im svakako preporučaju posjet ovom međunarodnom sajmu jer bez obzira iz kojeg dijela svijeta dolaze, zbog dobre inozemne suradnje, mogu kupiti brojne naslove poznatih stranih pisaca na raznim jezicima, kao i uvijek dobrodošle turističke brošure o Hrvatskoj i našem Jadranu, Istri i Slavoniji.


Dobra ponuda i za turiste

Ove je godine posebno naglašeno nadilaženje nacionalnih okvira i dobivanje sve većeg međunarodnog značaja. Suradnja sa susjednim zemljama krenula je 2003. godine kada je zemlja partner bila Mađarska, godinu kasnije suradnja je proširena s Bosnom i Hercegovinom, 2005. godine putem matice iseljenika surađivalo se s piscima i nakladnicima iz dijaspore. 2006. poseban partner bila je Slovenija, 2007. Poljska, a 2008. godine Izrael.

Organizatori su najavili kako će na ovom 35. izdanju Interlibera posjetitelji osim domaćih izdanja, na mnoštvu štandova raspoređenih u petom i šestom paviljonu Zagrebačkog velesajma moći pronaći i tiskovine nakladnika iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Norveške, Njemačke, SAD-a, Slovenije, Srbije, Tajvana, Kine, Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Saznajte što nudi hotel u Zagrebu

Shodno tomu, turisti koji dođu u hrvatsku metropolu za vrijeme održavanja najveće ponude knjiga i učila na jednom mjestu, sigurno neće požaliti. Hrvatske željeznice pripremile su posebne ponude i popuste za dolazak u Zagreb vlakom, zrakoplovni prijevoznik Croatia Airlines također nudi povoljnije cijene karata za međunarodne linije, a popusti se mogu dobiti i za iznajmljivanje automobila. Također, nimalo nevažno, internetske stranice sajma nude i pregled mogućnosti rezervacije smještaja s detaljnim popisom hotela, adresom i kontaktima putem kojih se može provjeriti raspoloživost soba, kao i ključne informacije o Zagrebu, njegovoj kulturnoj i gastro ponudi, javnom prijevozu i slično.

Osim predstavljanja bogatog domaćeg i inozemnog izdavačkog stvaralaštva, mogućnosti kupnje knjiga po povoljnim cijenama, pripremljene su i tradicionalne prezentacije, uvijek dobro posjećeni nastupi i predstavljanje pisaca i nakladnika, razgovore s njima i književnim kritičarima. Tu su još i promocije novih knjiga i naslova, stručna predavanja i skupovi, književne i dječje radionice, okrugli stolovi te ostala popratna događanja.

U ponudi nisu samo knjige

Izuzev Interlibera, u ovom istom terminu od 13. do 18. studenog, Zagrebački velesajam ugostit će i još neke slične sajmove, pa ako i niste preveliki ljubitelj knjiga, možda će vas privući Educa.hr, predstavljanje programa škola, učilišta i sveučilišta redovnog školovanja, dodatnog osposobljavanja i usavršavanja koje uključuje škole stranih jezika, privatne i državne institucije, nakladnike odgovarajuće stručne literature i slično.

Osim toga, tu je i Zim Ski Show na kojem se može saznati sve skijanju, tehnikama i novostima u ovom sportu i popratnim sadržajima. Ljubitelji informacijskih tehnologija mogu posjetiti Info, sajam tehnologije i aplikacija, kao i sajam glazbe i multimedije, koji predstavlja raznoliku ponudu glazbene i profesionalne audio opreme. Sve navedeno dovoljan je razlog da posjetite Zagreb i hotele koji vas čekaju, a usput se možete upoznati i s ostalim događanjima koje vas očekuju u ovom jesenskom razdoblju u hrvatskoj metropoli.