Thursday, October 23, 2014

Posjetite mjesto u Zagrebu koje skriva zaboravljene legende

„Ovdje počiva Paul David von Vakanovich, umro 21. lipnja 1818. u četvrtoj godini starosti“, natpis je koji će vas dočekati na nadgrobnoj ploči u jednoj posebnoj ulici na Gornjem gradu. Zbog čega je posebna? Zato jer je dom mističnom i tajanstvenom mjestu koje ne otkriva mnogo.

Thursday, October 16, 2014

Pod najpoznatijom kupolom u Zagrebu nalazi se neobičan spomenik

Među mnoštvom različitih spomenika, u Zagrebu se može pronaći i jedan vrlo neobičan, a radi se o psu. To je jedina takva uspomena na čovjekovog najboljeg prijatelja u hrvatskoj metropoli, a ako vas zanima gdje je možete vidjeti, kada se po dolasku u Zagrebu smjestite u neki hotel u Zagrebu, dođite do srca Zagreba, križanja Ilice i bučnog i prometnog Cvjetnog trga i krenite prema prolazu koji ih spaja.

Wednesday, October 15, 2014

I Zagreb se može pohvaliti vječnom uspomenom na junaštvo pradjedova

Svaki kraj ima nešto po čemu se ponosi. Hrvatski se može pohvaliti svojom slavnom viteškom igrom, koja je postala prepoznatljivi simbol Hrvatske u svijetu. Održava se svake godine i njome se slavi pobjeda nad Turcima davnog 14. kolovoza 1715. godine. Toga je dana samo 700 vojnika iz Sinja uspjelo zaustaviti napad 60.000 osmanlijskih vojnika.

Wednesday, October 1, 2014

Filmovi i hokej ponovno okupiraju Zagreb

Kada bi u jednu rečenicu stavili hokej, sjajnu atmosferu na tribinama i navijačku euforiju, Zagreb i drugu najjaču hokejašku ligu na svijetu, što bi dobili? Odgovor je sačuvan na ledu Doma sportova koji od jeseni do proljeća, postaje dom najpoznatijem sportskom kolektivu u Zagrebu – Medveščaku!