Friday, June 20, 2014

Screen on the Green: Zeleno audiovizualno osvježenjeLipanj je jedan od najljepših mjeseci kada se u metropoli događaju razne manifestacije u kojima podjednako uživa lokalno stanovništvo ali i posjetitelji koji su rezervirali povoljan smještaj u Zagrebu.
Među istaknutijim manifestacijama svakako je i najpoznatije open air kino u gradu Zagrebu, popularni Screen on the Green koji se održava na tri "zelene" lokacije u Zagrebu – Trg dr. Franje Tuđmana, Park Maksimir i Jarun u razdoblju od 30. svibnja do 15. lipnja.

Tuesday, June 3, 2014

Znate li gdje će vas oduševiti jedinstven i najljepši pogled na Zagreb?

Možete li zamisliti sliku netaknute i osebujne prirode, nesvakidašnje ljepote prostranog zelenila, šumskih plodova, atraktivnih obronaka, kojima struji lagani osvježavajući povjetarac i svjež zrak, uz ugodnu temperaturu i opuštajuću tišinu, uz poneki pjev ptica… Sve potpuno suprotno gradskoj buci, vrevi, užarenom asfaltu i gužvi? Možete li vjerovati da se to sve, na jednom mjestu može pronaći samo 20-ak minuta od središta Zagreba?

Kada ćete planirati svoj idealan odmor u hrvatskoj metropoli, nakon što odaberete neki hotel u Zagrebu i rezervirate smještaj u Zagrebu, odvojite malo vremena i za jedan posjet poznatoj turističkoj gradskoj atrakciji. Nalazi se na visini od 1.035 metara, a vrlo često naziva se i 'plućima grada' koja pružaju jedinstven i najljepši pogled na cijeli Zagreb i njegovu okolicu. Riječ je o popularnoj zagrebačkoj gori - planini smještenoj sjeverno od Zagreba i njezinom najpoznatijem i najvišem vrhu – Sljemenu.

Monday, June 2, 2014

Posjetite ulice i trgove dobre zabave i glazbe i zavirite u prošlost Zagreba

Turistički uredi i hoteli u Zagrebu u brošurama o hrvatskoj metropoli redovito ističu kako ste stigli u jedan od najstarijih europskih gradova. No, to ne znači da ćete u njemu samo vidjeti najznačajnije znamenitosti i turističke atrakcije, sudjelovati u tematskim obilascima grada. Ne brinite, ovdje ćete se, upoznajući gradsku prošlost i običaje na malo drugačiji način, bez sumnje dobro i zabaviti.

Prvo se prepustite otkrivanju čari mnogobrojnih trgovina, od dizajnerskih do malih simpatičnih obrta ručnih radova, antikviteta i maštovitih unikata, koji su skriveni u ulicama u gradskom središtu, provjerite kako izgleda jedna od najpoznatijih ovdašnjih tradicija – ispijanje kave na jednom od najljepših trgova – Cvjetnom ili ulici kafića – Tkalčićevoj, posjetite najpoznatiju tržnicu u gradu, popularnih 'trbuh Zagreba' – Dolac i doživite pravu atmosferu metropole i njegovih stanovnika. Kada sve to prođete, vrijeme je za otkrivanje još zabavnijeg lica Zagreba…