Sunday, May 25, 2014

Jedinstveno okupljanje svjetskih putnika i putopisaca


U organizaciji udruge Oko svijeta, u četvrtak 29. svibnja u prostorijama Kina Europa održat će se festival putovanja pod nazivom “Putovanje je znanje” čiji je osnovni cilj promicanje kulture individualnih putovanja kao jednog od najboljih načina za stjecanje novih znanja.

Riječ je o centralnom mjestu okupljanja svjetskih putnika i putopisaca, te ovaj festival kao takav postao jedinstven događaj u ovom dijelu svijeta što potvrđuje i brojka od 2500 posjetitelja prošlogodišnjeg izdanja festivala. Ovim se festivalom široj publici želi ukazati na to da je uobičajeni strah i otpor prema odlasku na put u vlastitom aranžmanu nepotreban.

Friday, May 9, 2014

Zagrebačka katedrala: Prva stanica u obilasku svakog posjetitelja


Nakon što pronađu povoljan smještaj u Zagrebu, rezerviraju hotel u Zagrebu te se udobno smjeste, posjetitelji krenu na upoznavanje zagrebačkih znamenitosti, a jedna od prvih stanica ovog obilaska zasigurno je prepoznatljiva zagrebačka katedrala koja je simbol hrvatske metropole.

Upoznat ćemo vas s njezinim počecima, oštećenjima koja je kroz povijest pretrpjela te velikim obnovama koje su joj podarile današnji izgled.