Friday, July 5, 2013

Internet ima svaki hotel u Zagrebu, ali i središte grada

Turistima i gostima koji rezerviraju smještaj u Zagrebu, kretanje hrvatskom metropolom i obilazak grada znatno su olakšani internetom, danas neizostavnim alatom u svakodnevnom životu. Gotovo da nema posla koji u ovim modernim vremenima nije ovisan o ovoj globalnoj podatkovnoj mreži putem koje je korisnicima omogućena razmjena informacija i usluga, korištenje elektroničke pošte, prijenos različitih datoteka i dokumenata, pretraživanje internetskih stranica, igranje online igrica, informiranje putem novih medija i društvenih mreža kojima se može pristupiti samo putem interneta. Novom tehnološkom dobu prilagođavaju se svi, poslovni subjekti, radnici, turistički i trgovački djelatnici.

Većina trgovačke djelatnosti danas se može obaviti internetom, online kupnja je postala vrlo rasprostranjena, a isto vrijedi i za online rezervacije i plaćanje smještaja u turističkom sektoru, karata za kino, kazalište ili prijevoz. Omogućeno je i plaćanje računa i ostalih troškova, što se može zahvaliti internetskom bankarstvu. Lista mogućnosti koje nudi internet svakim je danom sve veća, a jedno je sigurno, danas je teško zamisliti normalno funkcioniranje kako poslovnog, tako i privatnog života.

Wednesday, July 3, 2013

Hoteli u Zagrebu za odmor u središtu grada izdvajaju parkove

Odluka koji hotel u Zagrebu odabrati za smještaj u Zagrebu često može biti vrlo teška. Zagreb naime, ima velik broj hotela, soba i mogućnosti za privatni smještaj u Zagrebu, pa turisti koji dođu u posjet odnedavno i službeno europskoj metropoli, mogu birati, ovisno o lokaciji na kojoj se nalazi, kvaliteti smještaja i razini usluge.

I domaćim i stranim gostima preporuča se da rezerviraju onaj hotel u Zagrebu koji će im biti najbliži po mjestu dolaska i koji će se najbolje uklopiti u njihov program obilaska i upoznavanja Zagreba i njegovih znamenitosti ili za obavljanje sastanka, ako se radi o poslovnom posjetu metropoli.

Koristite bicikl ili pješačite

Iako je Zagreb prometno dobro povezan mnogobrojnim tramvajskim i autobusnim linijama, gradskom željeznicom i taksi službom te nije problem doći u bilo koji dio grada, kao i u ostalim metropolama, najveći problem su gužve na glavnim prometnicama prema i van grada, posebice u jutarnjim i poslijepodnevnim satima, kada većina Zagrepčana ide na posao.