Friday, April 19, 2013

Zagrebačko more atrakcija za turiste koji rezerviraju smještaj u Zagrebu

Zagreb svojim gostima koji rezerviraju smještaj u Zagrebu i dođu posjetiti hrvatsku metropolu nastoji osigurati različite zanimljive sadržaje. Djeca vole parkove i igrališta, mladi izlaske i noćni život, stariji nešto laganije provode i mirne šetnje gradskim ulicama. Zagreb ima sve navedeno.

Za mlade će biti idealno središte grada. U krugu nekoliko desetaka kilometara, mogu uživati u ponudi različitih klubova i barova svakakve glazbe i ritmova zanimljivog ugođaja, ali i vrhunskih restorana, trgovina, prodajnih centara i slično. Budući da se tamo nalaze i brojni hoteli u Zagrebu, ali i hosteli, sobe i pansioni, uži centar Zagreba, redovito okuplja najveći broj mlađih turista. Ima i starijih, koji se obično odlučuju za nešto mirniji provod u Zagrebu, ali jednako tako, najčešće biraju smještaj u Zagrebu koji je u blizini središta grada i najvažnijih znamenitosti. Razgledavaju gradske ulice, trgove i atraktivne turističke i povijesne lokalite.

Tuesday, April 16, 2013

Smještaj u Zagrebu kod Botaničkog vrta

Turisti smještaj u Zagrebu uobičajeno rezerviraju tamo gdje im najbolje odgovara. Odlučuju se za onaj hotel u Zagrebu, koji je najbliži lokacijama i objektima koje imaju u planu posjetiti. Ako se žele detaljnije upoznati s hrvatskom metropolom, najznačajnijim spomenicima kulturne baštine i povijesnim znamenitostima, onda će hoteli u Zagrebu smješteni u središtu grada biti prvi izbor. 

Najvažniji spomenici, ustanove i mjesta ključnih povijesnih događaja nalaze se baš na središnjim gradskim trgovima i ulicama Gornjeg i Donjeg Grada. Zanimljivi primjerci arhitekture i umjetnosti mogu se pronaći i u širem dijelu grada, u muzejima i galerijama te označenim lokacijama, na koje će turiste uputiti informativne brošure, vodiči ili osoblje na recepciji hotela u kojem odsjednu. Internetske stranice posvećene putovanjima i europskim prijestolnicama također će dati nekoliko savjeta što posjetiti i razgledati, a ovisno na koliko dana rezerviraju smještaj u Zagrebu, nakon upoznavanja povijesne jezgre Zagreba, među preporukama je i posjet nekim od prekrasnih zagrebačkih parkova. Ima ih 30-ak i prostiru se na ukupnoj površini od oko 400.000 kvadratnih metara. Površinom i izgledom najreprezentativniji su onaj na istoku grada - Maksimir, otvoren još krajem 18. stoljeća kao najveći park u ovom dijelu Europe, zatim Ribnjak koji se nalazi uz istočne zidine Kaptola i u neposrednoj blizini glavnog gradskog trga, potom park koji okuplja šest vrtova uz zapadni kaptolski zid na Opatovini te Botanički vrt u Zelenoj potkovi.

Monday, April 8, 2013

Rezervirajte smještaj u Zagrebu i posjetite Medvednicu

Zagreb i hoteli u Zagrebu dolaskom proljetnog razdoblja i nešto toplijeg vremena, svojim gostima često preporučaju posjet lokacijama na kojima mogu uživati u prirodnim ljepotama metropole i okolice. Posebice ako smještaj u Zagrebu rezerviraju na nekoliko dana i imaju vremena obići neke zanimljive lokacije.

U takve se zasigurno svrstava popularna Zagrebačka gora - Medvednica, koja se nalazi nadomak samog središta grada, sjeverno od Zagreba i tijekom cijele je godine omiljeno odredište brojnih turista, planinara, skijaša, trkača, biciklista, speleologa, rekreativaca, ali i običnih ljudi koji vole šetnje, ugodan odmor u prirodi i opuštanje od svakodnevnog stresa. Brojne obilježene planinarske i biciklističke staze, šetnice, klupe i odmorišta u svako godišnje doba oduševljavaju posjetitelje.

Nudi im se ne samo uživanje u prekrasnom okruženju, bogatstvu biljnih i životinjskih vrsta, rijetkih i zaštićenih primjeraka, nego i u brojnim rekreativnim i edukativnim sadržajima. Zagrebačka gora obiluje planinarskim i skijaškim domovima, izletištima, ugostiteljskim objekatima, ima i dva hotela, a prednost je što je se može obići ne samo pješice, nego i automobilom ili autobusom.