Friday, December 21, 2012

Zagrebačka zvjezdarnica najstarija u ovom dijelu Europe

Osim kvalitetne i raznolike ponude sadržaja, znamenitosti te kulturnih i zabavnih događanja, hrvatska metropola ima još jednu turističku atrakciju zahvaljujući kojoj je omiljena stanica brojnim turistima i posjetiteljima. Radi se o Zvjezdarnici koja se nalazi u samom središtu grada, na Gornjem gradu. Ako rezervirate smještaj u Zagrebu i odsjednete u neki hotel u Zagrebu koji se nalazi u centru i u blizini Trga bana Josipa Jelačića, onda će vam do ove značajne i nezaobilazne lokacije za ljubitelje zvijezda i sunčevog sustava trebati tek pet minuta hoda. 

Smještena je u Opatičkoj ulici 22 u Popovom tornju, a na tom se mjestu nalazi od 1903. godine te je prva gradska zvjezdarnica u ovom dijelu Europe. Osnovana je na poticaj Hrvatskog prirodoslovnog društva s ciljem da doprinosi znanosti o astronomiji te da zainteresiranima predstavlja rezultate, novosti i spoznaje do kojih se proučavanjem zvjezdanog neba i svemira dolazi te da popularizira astronomiju. 

Thursday, December 13, 2012

Klasika i jazz ritmovi za Zagrepčane i turiste

Građani i turisti koji u ovo predbožićno vrijeme posjete hrvatsku metropolu i rezerviraju smještaj u Zagrebu, u samom središtu grada na Cvjetnom trgu moći će uživati u neuobičajenim zvukovima klasike i ritmova jazza. Nešto sasvim drugačije od življih izvedbi i nastupa na nekoliko stotina metara udaljenom Trgu bana Josipa Jelačića gdje se posljednjih dana također može uživati u bogatom glazbenom doživljaju na otvorenom.

Profinjene zvukove na Cvjetnom svakodnevno izvode mladi glazbenici, u organizaciji Hrvatske glazbene mladeži, koja je projekt osmislila s ciljem glazbenog obrazovanja i kulturnog obogaćivanja zainteresiranih posjetitelja, a istodobno koristeći veliki potencijal glazbenih institucija, udruga, ansambala i mladih i talentiranih umjetnika. Poznavanje nekih osnova i ritmova jazza danas se svakako se može nazvati poznavanjem opće kulture.

Monday, December 3, 2012

Rezervirajte smještaj u Zagrebu i posjetite najvažnija sportska događanja

Zagreb je u svijetu i među turistima poznat ne samo po zanimljivoj i raznolikoj ponudi kulturnih znamenitosti, bogatim spomenicima baštine i arhitekturom koji prepričavaju povijest hrvatske metropole, velikom broju muzeja, galerija i kazališta, trgova, kulturnih i zabavnih manifestacija,  prirodnom zelenilu parkova i šetnica, raznim mjestima za atraktivan noćni život, shopping, kvalitetnim smještajem za odmor, nego i zbog vrlo dobre ponude za sve ljubitelje sporta. Mnogi, samo i zbog toga, tijekom godine redovito rezerviraju svoj smještaj u Zagrebu i posjećuju teniske, skijaške, hokejaške, rukometne i košarkaške utakmice, klizačke, nogometne i ostale sportske spektakle.

I Zagreb ima svoje sportaše

Iako se Split može pohvaliti epitetima najsportskijeg grada u kojem je rođeno najviše poznatih i najuspješnijih hrvatskih sportaša, osnovano mnoštvo uspješnih klubova koji su tijekom godina bilježili značajne europske uspjehe i rezultate, Zagreb danas u tome nimalo ne zaostaje.